vrijdag 23 maart 2012

Onder de rokken

Clément Philibert Léo Delibes (1836-1891) was een Franse componist van romantische muziek, die vooral bekend is om zijn balletmuziek. In 1870 schreef hij het ballet Coppélia naar het verhaal  "De zandman" van E.T.A. Hoffmann waarin het verhaal verteld wordt van de oude Dr Coppelius en zijn pop Coppélia. Deze compositie was niet alleen het eerste ballet dat hij zonder assistentie schreef maar ook een compositie die de balletmuziek fors opwaardeerde en hem beroemd maakte. Hij werd maar 55 jaar.

woensdag 21 maart 2012

Oude doos

Het showorkest van John Lancaster met Al Bey, Cock v.d. Palm en Barbara Verkroos. Cock van der Palm (1936-2004) was een Nederlandse zanger en tekstdichter. In 1971 stond Van der Palm tien weken in de hitlijsten met het nummer "Mira, kom weer bij me vannacht". Daarna werd hij vooral bekend door het schrijven van vele liedjes over zijn favoriete club - Feyenoord. De bekendste daarvan is "Feyenoord, wat gaan we doen vandaag?", een nummer dat nog wekelijks in De Kuip wordt gedraaid en meegezongen. Ten tijde van de opening van de Amsterdam ArenA en de slechte grasmat daar schreef Van der Palm een parodie op het nummer "Kom van dat dak af" van Peter Koelewijn met de titel "Kom van dat gras af".
Dit album bevat oa Ben je in Rotterdam geboren

dinsdag 20 maart 2012

Watch my navel


Navel werd in 1976 in Den Haag opgericht. Deze plaat is in 1978 uitgebracht.

maandag 19 maart 2012

Amazing grace


"Anita Kerr (1927) was in de jaren zestig één van de belangrijkste vertegenwoordigers van een nieuwe generatie artiesten die met harmonieuze samenzang de wereld wist te bekoren. Samen met haar Anita Kerr Singers zorgde zij er onder meer voor dat popmuziek zonder elektrische gitaren populair werd bij een groot publiek. Behalve een begenadigd zangeres was Kerr ook een getalenteerd pianiste, componiste, arrangeur, dirigent en muziekproducer die samenwerkte met beroemde artiesten als Chet Atkins, Jim Reeves, Brenda Lee, Perry Como en Roy Orbison. In Nederland is het vooral Willem Duys die bijzonder gecharmeerd is van de zangkwaliteiten van The Anita Kerr Singers. Hij haalt ze regelmatig over en laat hen optreden in zijn populaire tv-programma Voor De Vuist Weg. Dat bezorgt The Anita Kerr Singers een grote populariteit in ons land. Zo staan ze in 1970 met maar liefst drie platen genoteerd in de Nederlandse Top 20. In 1970 verhuist Anita van Amerika naar Zwitserland. Zij begint met haar man een eigen platenstudio. Tot halverwege de jaren negentig blijft zij platen maken, optreden en prijzen winnen. De opkomst van de loungemuziek zorgt er voor dat de muziekstijl van Anita Kerr halverwege de jaren negentig weer helemaal ‘hip’ is."
Deze plaat is in 1972 uitgebracht en bevat oa (de geriatrische versie van) You've got a friend

zondag 18 maart 2012

Staan er gestreept op

De hoes is beter dan de muziek.. Foute Engelse hard rock uit 1987. De band heeft één album uitgebracht en drie singles. Niet te verwarren met deze gypsy queen

zaterdag 17 maart 2012

Lemon crutch


Lime was een synth-pop bandje afkomstig uit Montréal, Canada. De groep bestond uit het echtpaar LePage hoewel twee jongere, aantrekkelijkere zangers als Lime op toernee gingen.

Ze waren populair in de jaren '80 en een van hun grootste hits was Your Love uit 1981.